Juniori Željezničara izborili četvrtfinale regionalnog Kupa prijateljstva

Veliki uspjeh

Juniori Željezničara izborili četvrtfinale regionalnog Kupa prijateljstva

S. Grebović

Na planini Zlatibor u Srbiji ove se sedmice igra izuzetno jak turnir juniorskih selekcija najvećih kluba sa prostora bivše države.

Omladinci fudbalskog kluba Željezničar su uspjeli izboriti četvrtinu finala ovog turnira nakon remija sa ekipom Titograda (1:1).

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, da bi početkom drugog dijela tim sa Grbavice došao u vodstvo. Igrala se 54. minuta kada je Željo poveo golom Jaganjca, ali je stvari na početak brzo vratio Mihaljević, tačnije 14 minuta kasnije kada je pogodio i postavio konačan rezultat.

Plavi su tako osvojili drugo mjesto u svojoj grupi ispred ekipe Budućnosti od koje su imali bolju gol razliku.

Juniori Željezničara su se tako u ovoj fazi takmičenja priključili i drugih bh. predstavnicima Sarajevu i Slobodi, koji su nešto ranije obezbjedili plasman dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi