Željezničar na iskustvo dobio Olimpic na Koševu

Kokot donio trijumf Plavima

Željezničar na iskustvo dobio Olimpic na Koševu

Edmir Škorić

U posljednjem susretu osmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Olimpic je na Koševu ugostio Željezničar, koji je slavio golom Zorana Kokota s 1:0.

Olimpic i Željezničar snage su odmjerili na Koševu, a Željo je u duelu timova koji nisu dobro otvorili sezonu ipak stigao do važne pobjede. Ujedno je danas na klupi gostiju debitovao Vlado Čapljić, koji je zamijenio Milomira Odovića prije nekoliko dana.

U prvih 15 minuta igre nije bilo prilika, tek poneki opasan napad, a jedino vrijedno spomena je pokušaj Smajića iz 12. minute, ali i to je bilo tek za statistiku. 

Muharemović je imao dobru poziciju iz slobodnog udarca u 15. minuti, ali je očajno šutirao, po zemlji, pa je lopta došla tek do živog zida. 

Željo je igrao mirno, držao sredinu terena, a poveo je u 21. minuti. Kokot je iskosa s lijeve strane prizemnim udarcem savladao Fejzića, što će se ispostaviti i jedinim golom na današnjem meču.

Nekoliko minuta kasnije Blagojević je zaprijetio iz slobodnjaka sa ruba domaćeg šesnaesterca, ali pucao je ipak preko gola. U 27. minuti Đelmić šalje loptu u mrežu Olimpica, no gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao nogometaš Plavih.

U finišu prvog dijela Karić je imao šansu, ali je ipak prebacio gol s 15 metara. Olimpic je prijetio na početku drugog dijela: Muharemović upošljava Raščića u 48. minuti, ali ovaj očajno šutira, a onda sam Muharemović minutu kasnije topovski puca, Antolović brani.

Olimpic je preuzeo inijativu u privh 20-ak minuta nastavka, no bezuspješno je bilo sve što su domaći pokušali. U 60. minuti Stanić je pokušao da iznenadi Antolovića, koji je ipak bio siguran. 

Stokić je u 72. minuti ispalio pravi projektil prema golu Olimpica, no na sreću domaćih - nije bilo dovoljno preciznosti u tom udarcu. 

Ostalo je 1:0, Željo je stigao do treće pobjede i popeo se na osmu poziciju s 11 bodova, dok jee Olimpic ostao na devet bodova i sada je deveti. U narednom će kolu Čapljićevi izabranici ugostiti Drinu iz Zvornika, Olimpic će gostovati Veležu u Mostaru.

Olimpic - Željezničar 0:1 (Kokot 21)

Olimpic: Fejzić, Imamović, Merajić, Regoje, Muharemović, Pandža, Smajić, Stanić, Karić, Handžić, Raščić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Stokić, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Bogdanović, Kokot.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti