Željezničar pao na Tušnju

Sloboda slavila u derbiju

Željezničar pao na Tušnju

Sloboda je na svom Tušnju povela protiv Željezničara već u drugoj minuti, a to će se kasnije ispostaviti i kao konačan rezultat ove utakmice.

Sloboda je povela protiv Željezničara već u drugoj minuti susreta. Mujić je dobro prošao po strani, te ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, gdje se najbolje snašao Smajlović i pogodio mrežu iza leđa Ibrahima Šehića za vodstvo Slobode.

Nakon vodećeg gola domaćih, tempo igre je opao, a lopta se uglavnom kretala na sredini terena. Domaći fudbaleri su potom sredinom prvog dijela ponovo preuzeli terensku inicijativu, te stvaraju nekoliko poluprilika, ali veće opasnosti po gol Željezničara nije bilo.

Najbolju priliku za goste imao je u 29. minuti Stanić, koji neomatan sa pet metara šutira, ali golman Slobode mu uspijeva odbraniti. Domaći su nedugo potom uzvratili iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi tik pored gola.

U nastavku je Željezničar zaigrao mnogo bolje, pa su plavi stvorili nekoliko dobrih prilika pred golom Tuzlaka. Lazar Popović je imao dvije dobre prilike, ali nije uspio zatresti mrežu golmana Mujkića.  Plavi sa Grbavice su potom preuzeli terensku inicijativu u potpunosti, ali realizacije nije bilo. Sloboda se u drugom dijelu poluvremena oslobodila pritiska, te uzvratila preko kontranapada, ali se istakao i golman Željezničara Šehić.

Bučan je u 84. minuti ubacio za Popovića, koji odlično šutira glavom, ali Denis Mujkić još bolje brani i uspijeva odbraniti pobjedu za tuzlasnku ekipu. Ovo je Željezničaru bio prvi poraz u posljednjih deset kola, koji će dodatno zakomplikovati borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Sloboda - Željezničar 1:0


Stadion Tušanj u Tuzli. Gledalaca: 3.500. Strijelac: 1:0 - Smajlović (2). Žuti kartoni: Jogunčić, Mujić, Milošević, Bekić, Okanović, Mujkić, Smajlović (Sloboda), Bogičević, Ćulum, Stanić, Bućan (Željezničar).

SLOBODA: Mujkić, Jogunčić, Milošević, Crnogorac, Karadža, Malkić, Gavarić, Okanović (od 60. Minuta Zoletić), Bekić (od 80. Sadiković), Smajlović, Mujić (od 79. Mostarlić). Trener: Vlatko Glavaš.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Radovanović, Bajić, Bogičević, Bekrić, Stanić (od 66. Spahić), H. Bešlija, Ćulum (od 58. Rovčanin), Svraka, Mešić (od 46. Bućan), Popović. Trener: Amar Osim.
Sudija: Vedran Zovko

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.