Željezničar pogotkom Tiaga savladao Borac

Plavi upisali sedmi trijumf u sezoni

Željezničar pogotkom Tiaga savladao Borac

U posljednjoj utakmici 16. kola, fudbaleri Željezničara su na svojoj Grbavici došli do minimalne ali zaslužene pobjede nad Borcem (1:0).

Na samom početku utakmice, Borac je bio nešto agilniji protivnik. Banjalučani su uvezali dva kornera ali nije bilo opasnosti po gol Marijana Antolovića. Željezničar je nakon toga zaigrao bolje, a već u 11. minuti je došao u prednost. Đelmić je šutirao u Jovića, a lopta se odbila do Tiaga, koji se dobro snašao i pospremio loptu u mrežu.

Borac je do kraja poluvremena imao dvije prilike za poravnanje. Koljić je nakon greške Hadžiahmetovića sa deset metara šutirao pored gola, da bi u narednom napadu Banjalučaja šut oprobao i Radinović, ali ponovo neprecizno. Plavi su pred kraj poluvremena imali priliku za novi pogodak, ali je Tiago nakon asistencije Đelmića šutirao ravno po sredini gola, što je bio lak plijen za Jovića.

Željo je u nastavku bio bolji tim na terenu. Prvo je zaprijetio Blagojević, da bi u 54. minuti Kokot bio u sjajnoj prilici, ali sa male udaljenosti nije uspio pogoditi mrežu gostiju iz Banja Luke. Stokić je u 70. minuti oprobao svoj udarac sa 25 metara, ali je golman Borca ponovo bio siguran.

Do kraja utakmice, Plavi su još nekoliko puta zaprijetili ali se rezultat nije mijenjao. Na kraju se ispostavilo da je pogodak iz 11. minute bio dovoljan Plavim da upišu svoju sedmu pobjedu u ovoj sezoni.

Premijer liga, 16. kolo:

Željezničar - Borac 1:0 (Tiago 11')

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Memija, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, Beganović, Tiago, Kokot, Hodžurda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Jović, Saničanin, Vidović, Predragović, Toni Jović, Koljić, Bečelić, Radinović, Paštar, Jandrić, Marjanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.