Željezničar razbio Mladost u Bijeljini

Pobjeda Željezničara

Željezničar razbio Mladost u Bijeljini

M. Šljivak

Fudbaleri sarajevskog Željezničara savladali su na gostovanju u Bijeljini ekipu Mladosti sa ubjedljivih 4:0.

Plavi sa Grbavice prijete prvi u ovom susretu. Tomić je pokušao, ali je bio neprecizan. Uzvratila je Mladost u 21. minuti. Komarčević izlazi sam pred golmana gostiju Lončarića, ali je slabo prihvatio loptu, te je propala odlična prilika za domaći sastav.

Željezničar do vodstva stiže u 37. minuti susreta. Za vodsto gostiju iz Sarajeva od 1:0 pogodio je Vernes Selimović, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Nakon samo 10 minuta igre u nastavku Željezničar postiže još dva gola. U 54. minuti Hodžić proigrava Selimovića, koji matira domaćeg golmana Novakovića za sigurnih 2:0.

Već u narednom napadu novi gol u mreži domaćeg tima. Selimović je uzvratio asistencijom za Hodžića, a mladi napadač Plavih pogađa za ubjedljivih 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Srđan Stanić je samo minut kasnije imao dobru priliku, ali je Novaković dobro odbranio njegov pokušaj. Ipak, u 70. minuti Plavi dolaze i do četvrtog gola. Preciznim udarcem na 4:0 povećao je Rijad Bajić.

Hodžić je fantastično šutirao u 77. minuti, lopta je prešla gol-liniju, ali sudija nije priznao gol, pa je na kraju Željo slavio ubjedljivu pobjedu od 4:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.