Željezničar remizirao u Antaliji protiv ruskog Akhmata

Na kraju je bilo 2:2

Željezničar remizirao u Antaliji protiv ruskog Akhmata

E. Čaušević, foto: E. Haračić

Fudbaleri Željezničara remizirali su danas u prijateljskom meču protiv ruskog Akhmata sa 2:2.

U prvom poluvremenu velike probleme igračima oba tima pravila je kiša i jak vjetar. Zbog toga nismo mogli baš uživati u fudbalu, te nije bilo nekih izdrazitih prilika u prvih 45 minuta.

No, onda smo u nastavku gledali dosta bolji meč. Akhmat je poveo sa 1:0 već u 47. minuti kada se nakon centaršuta sa lijeve strane u kaznenom prostoru Plavih najbolje snašao Mitrišev koji je matirao Kjosevskog za 1:0.

Samo minutu kasnije Željo je mogao da poravna. Stanić je centrirao s desne strane, a šutirao je Mehić, no lopta odlazi pored gola. U 60. minuti Amar Osim je u igru uveo većinu prvotimaca i to se odmah isplatilo.

Željezničar je poravnao na 1:1 u 67. minuti. Odličnu akciju odigrali su Lendrić i Zajmović, a na kraju je mrežu ruskog tima zatresao Lendrić i tako izjednačio rezultat.

Međutim, Akhmat je ekspresno uzvratio tri minute kasnije. Sadulaev je napravio slalom po lijevoj strani kroz odbranu Želje i uposlio je Mitirševa čiji udarac prvo brani Erić, ali Mitrišev je uspio da zakuca loptu u mrežu za 2:1.

Ipak, Željezničar je u finišu ponovo uspio da dođe do poravnanja. To se desilo u 81. minuti kada je Lendrić sjajno petom asistirao za Štilića koji je rutinski matirao golmana Akhmata za 2:2 što je bio konačan rezultat meča.

Pripremni meč:

Željezničar - Akhmat 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stanić, Ikić, Jovanović, Šehić, Osmanović, Jamak, Subašić, Mehić, Veselinović, Dacić. Od 60. minute Željezničar je igrao u sastavu: Erić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Pavić, Alispahić, Sadiković, Štilić, Mujezinović, Zajmović, Lendrić.

Akhmat: Gudiev, Adamov, Karmaev, Angel, Kharin, Gaschenkov, Hakiev, Sadulaev, Kadyrov, Mistrišev, Mbengue.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjdinVL
Navijam za Sarajevo al ovaj Štilić je majstor!
9 0
Plavi_Strumf
Bravo bravo samo ce nam viti sad ****no protiv Zorje koja je druga na tabeli u Ukrajini, samo 2 boda im Shakhtar bjezi, dajte sve od sebe i aBd da se ne obrukamo
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi