Željezničar savladao Bosnu u Visokom uz dva gola Mujagića
Foto: NK Bosna Visoko

Prijateljska utakmica

Željezničar savladao Bosnu u Visokom uz dva gola Mujagića

Fudbaleri Bosne i Željezničara su danas u Visokom odigrali prijateljsku utakmicu koja je okončana pobjedom Plavih sa Grbavice rezultatom 4:2.

Željezničar je u prednost došao već u 12. minuti kada je Kajkut zabio za 1:0 na asistenciju Crnova. Igrao se 28. minut kada su Plavi udvostručili vodstvo, a ovoga puta se u strijelce upisao Zajmović koji je rutinski pogodio nakon prečke koju je pogodio Kajkut.

Dvije minute kasnije, Vila je smanjio na 2:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugog poluvremena su treneri obje ekipe napravili nekoliko izmjena, a Adžem je umjesto Šabanadžovića i Kajkuta u igru uveo Modića i Mujagića, koji je bio prvo ime u nastavku susreta.

Mladi napadač Željezničara je prvo u 59. minuti na asistenciju Zebe pogodio za 3:1, da bi svega četiri minute postigao svoj drugi gol za visokih 4:1. Ovoga puta, asistenciju je upisao Projić.

Tračak nade domaćinu da može izbjeći poraz donio je Adnan Hodžić, koji je u 75. minuti sa bijele tačke pogodio za 4:2. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika i to je bio konačan rezultat susreta.

Prijateljska utakmica:
Bosna - Željezničar 2:4

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Bosna: Abadžija, Pidro, Mujkić, Gačan, Rizvanović, Cana, Sadiković, Pandžić, Dizdarević, Murga, Vila

Željo počinje u sastavu: Fejzić - Hadžić, Osmanković, Ćubara, Projić - Šabanadžović, Blagojević - Crnov, Zeba, Zajmović - Kajkut.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi