Željezničar se pohvalio rekordnim podatkom u ovom izdanju Premijer lige

Nakon meča protiv Rudara

Željezničar se pohvalio rekordnim podatkom u ovom izdanju Premijer lige

Admin Čaušević

Željezničar je u 16. kolu Premijer lige odigrao neriješeno na gostovanju kod Rudar Prijedora, završeno je 2:2. 

Plavi s Grbavice su djelovali odlično u prvih pola sata, imali su zaluženu prednost preko Nedima Mekića, ali su Prijedorčani uspjeli preokrenti preko Amoaha.

Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Samir Bekrić je uspio izjedančiti i na kraju gostima iz Sarajeva donijeti zaslužen bod.

Dan nakon utakmice Željezničar se pohvalio rekordnim podatkom u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige.

Naime, postava koju je izveo trener Tomislav Ivković je najmlađih stranih 11 u prvih 16 kola sa prosjekom od 22.2 godina.

"Početni sastav Željezničara u Prijedoru imao je prosjek godina 22.2 i to je najmlađi prvih 11 ove sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

Od prve minute igralo je čak šest igrača mlađih od 21 godinu, Vedad Muftić, Omar Beća, Amar Drina, Hamza Gasal, Luka Malić, Sedad Subašić.

Pored pomenutih, s klupe su u igru ušli i U-21 igrači Zdunić, Vištica, a u rosteru su bili Duraković, Hrelja, Jahić, Milićević, Mujić", naveli su s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Početni sastav Željezničara u Prijedoru imao je prosjek godina 22.2 i to je najmlađi prvih 11 ove sezone u m:tel...

Posted by FK Željezničar on Monday, November 8, 2021

Inače, Željezničar je na novembarsku reprezentativnu pauzu otišao sa nizom od tri ligaška meča bez pobjede. U narednom kolu su domaćini fenjerašu Radniku iz Bijeljine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
To od vas očekujemo ove sezone, da vam 15 igrača barem bude ispod 21 godine u ekipi i vjerujem da će kroz 2 godine barem njih 5 biti vrhunskih.
9 0
DadiG
Je li ovaj portal ikada išta objavio o Željinim blokiranim računima?
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti