Željezničar potvrdio odlazak svog "legionara"

Već se zna novi klub

Željezničar potvrdio odlazak svog "legionara" · Zvanično

A. Čaušević

Željezničar novu sezonu počinje potpuno s izmjenjenim sastavom, a neki od starosjedioca već su napustili svlačionicu.

O odlasku Siniše Stevanovića se špekuliće već danima, a danas je i Zvorničke 27 stigla zvanična potvda o sporazumnom raskidu saradnje.

Željin "legionar" poznat po svojoj borbenošću zbog čega je i postao omiljen brojnim navijačima Grbavicu napušta nakon pet i pol godina.

"Nakon pet i pol godina Siniša Stevanović neće igrati u Željinom dresu koji je nosio s ponosom, emotivnom vezom i koji je uvijek bio natopljen znojem i nerijetko prekriven blatom. Za Plave je ukupno odigrao 142 utakmice.

Klub se zahvaljuje Stevanoviću na značajnom doprinosu u našem dresu, profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju Želje na terenu i van njega. Vrata Grbavice su uvijek otvorena za Sinišu Stevanovića, "shortya" i velikog Željovca. Hvala i sretno", poručili su sa Grbavice.

[facebook]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/4014079128673805[/facebook]

Oglasi

Prekaljeni desni bek će karijeru nastaviti u Mornar iz Bara koji se takmiči u najjačem rangu crnogorskog fudbala.

Nakon što je ranije igrao za Partizan, Spartak, Novi Pazar i Željezničar srbijanskom defanzivcu će Mornar biti peti klub u karijeri.

Stevanović će sigurno predstavljati pojačanje za ambicizonog prvoligaša koji je ranije doveo u svoje redove Marka Ćetkovića koji je jedno vrijeme bio član Sarajeva.

Mornar je prošle sezone izborio promociju u Prvu ligu Crne Gore, a sluteći po ozbiljnim pojačanjima nema namjeru igrati sporednu ulogu u prvenstvu naših komšija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za pet i pol godina na Grbavici Stevanović je bio standardan na poziciji desnog beka, odigrao je preko 140 utakmica uz jedan postignut gol. Osvojio je i jedan trofej i to Kup BiH 2017. godine.

Inače, osim njega ranije su Plave napustili Frane Ikić, Luka Miletić, Ivan Lendrić, Filip Erić i Mladen Veselinović. Vrlo je izvjestan i odlazak dosadašnjeg kapitena Semira Štilića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

19zfc21
Ugasili se aBd
7 7
mosaljozemosaplavo
Hvala za oprost dugova i sretno!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi