Željezničar slavio protiv mađarskog Pecsija

Željezničar slavio protiv mađarskog Pecsija

A. Beganović

Prvak naše zemlje, ekipa Željezničara nalazi se na pripremama u Austriji gdje je danas odigrala i treći pripremni susret.

Protivnik je danas bila mađarska ekipa, Pecsi, a naš Željezničar je slavio sa 2:0.

 
Oba gola su postignuta u prvom poluvremenu, a strijelci za Plave sa Grbavice su bili Mirsad Bešlija i Zajko Zeba.
 
U trećem prijateljskom susretu na pripremama fudbaleri Željezničara u svim elementima nogometne igre nadigrali su mađarsku momčad i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

U prvom poluvremenu menadžer Plavih, Amar Osim, na teren je izveo slijedeću jedanaestoricu: Antolović, Benjamin Čolić, Kerla, Vasilić, Kvesić, Bešlija, Zolotić, Bekrić, Jamak, Zeba i Selimović.

Aktuleni bh. prvak poveo je u 24. minuti, a strijelac je bio iskusni Mirsad Bešlija, dok je asistenciju upisao danas vrlodobri Jamak.

Pred sami kraj prvog dijela Plavi su udvostručili prednost. Akciju je počeo Jmak, koji je sjajno uposlio Zebu, koji pak u svom stilu vara dva odbrambena igrača mađarske momčadi i rezantnim udarcem pogađa mrežu mađarskog golmana.

U drugom dijelu priliku da pokažu šta znaju dobili su Bukvić, Yoshida, Ćutuk, Hasanhodžić, Stanić, Brković, Tomić, Elvir Čolić, Svraka i Ramić.

I u drugih 45 minuta Plavi su bili bolji, u par navrata pokušao je Stanić iz slobodnjaka, no rezultat se nije mijenjao. Istina, i fudbaleri mađarske momčadi imali su svojih prilika, no Bukvić je uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.