Ivković zahvalan na gostoprimstvu, Kosoriću drago što je u Kragujevcu
Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Željezničar na mini pripremama u Srbiji

Ivković zahvalan na gostoprimstvu, Kosoriću drago što je u Kragujevcu

A. Čaušević

Željezničar je septembarsku reprezentativnu pauzu iskoristio za mini pripreme u Srbiji.

U prvom meču Plavi su poraženi od Takova sa iznenađujućih 3:0, dok ih u subotu čeka drugi izazov i to protiv Radničkog 1923.

"Prije svega bih iskoristio priliku da se ljudima iz Radničkog 1923 zahvalim na ukazanom gostoprimstvu. Zaista smo prezadovoljni načinom na koji smo dočekani i koliko se svi ljudi iz kluba trude da nam budu dobri domaćini. S obzirom da smo kasnili sa početkom priprema, ova mini turneja po Srbiji dobro će nam doći da se prije svega bolje upoznamo i znatno spremniji uđemo u nastavak prvenstva" rekao je trener Željezničara, Tomislav Ivković u najavi utakmice.

"Drago mi je što sam nakon dužeg niza godina ponovo ovdje, a još draže mi je što sam tu zatekao Vladimira Radenkovića, trenera sa kojim sam imao priliku da sarađujem u prošlosti i o kome imam samo riječi hvale, kao i svog bivšeg saigrača Slavka Perovića, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Radničkog. Kao neko ko je dio svoje karijere proveo upravo u Kragujevcu, dobro znam koliko Kragujevčani vole fudbal i Radnički, tako da se nadam dobroj posjeti i odličnoj atmosferi u subotu", dodao je kapiten Aleksandar Kosorić.

Na press-konferenciji medijima su se obratili i predstavnici domaćina Vladimir Radneković i Aleksa Damjanac.

"Neki moj utisak nakon tri mjeseca provedenih u Kragujevcu je da se navijači Radničkog 1923, baš kao i pristalice Željezničara, jako dobro razumiju u fudbal i da stimulišu kako nas trenere, tako i igrače na konstantni napredak. Mislim da je Željezničar promjenom koncepta i fokusiranjem na igrače iz sopstvene akademije napravio pravi potez za budućnost kluba i njegov povratak u sam vrh bosanskohercegovačkog fudbala. Što se utakmice u subotu tiče, za nas je to dobra prilika da na djelu vidimo igrače sa manjom minutažom u proteklom dijelu sezone, kao i da donesemo neki konačan sud u vezi sa daljim statusom trojice igrača koji se kod nas nalaze na nekoj vrsti probe", istakao je Radenković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro je što smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili da zakažemo jednu jako kvalitetnu provjeru protiv odlične ekipe Željezničara. Vjerujem da će ova utakmica dati neku jasniju sliku o trenutnim mogućnostima ekipe i da će nam pomoći da se što bolje pripremimo za predstojeće prvenstvene bitke", dodao je Damjanac.

Utakmica na stadionu Radničkog igra se u subotu od 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi