Željezničar sutra bez Mešanovića i Svrake

Premijer liga, 20. kolo

Željezničar sutra bez Mešanovića i Svrake

Adnan Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige BiH sutra na Grbavici snage će odmjeriti Željezničar i Slavija, a šef stručnog štaba plave momčadi Amar Osim na ovoj utakmici neće moći računati na usluge Mešanovića i Svrake.

"Mešanović je lakše povrijeđen i sutra sigurno neće biti u kombinaciji, dok Svraka ima tri žuta kartona. Višća i Stanić su bili u pogonu na posljednja dva treninga, no nisam još siguran da li će biti u kombinaciji", rekao je Amar Osim i dodao:

"Što se tiče odbrambenog reda, nakon mnogo vremena svi igrači su mi na raspolaganju, ali još uvijek ne znam ko će istrčati na teren. Vidjet ću malo još večeras kako se ponašaju na treningu pa ću donijeti konačnu odluku."

U prvom dijelu prvenstva utakmica u Istočnom Sarajevu iza sebe je ostavila ružan trag, odnosno pojedini igrači Slavije nisu se podnijeli sportski, a Osim smatra da i ova činjenica može biti dodatni motiv njegovim izabranicima.

"Većina naših igrača nije navikla na ovaj tempo igranja utakmica", rekao je Osim na današnjoj press konferenciji"Pojedini igrači Slavije nisu se podnijeli sportski na utakmici u Istočnom Sarajevu, i ja se nadam da će to biti dodatni motiv mojim igračima za sutrašnji duel", ističe Osim.

Osim se osvrnuo i na doista paklen ritam Željezničara, odnosno konstantno igranje na dva fronta.

"Do prije godinu dana većina igrača u Željezničaru je igrala svake dvije sedmice, dok danas igraju svaka tri dana. To je drastična razlika, i mentalno i psihički i ja se iskreno malo bojim te činjenice. Međutim, do sada smo znali odgovoriti na tu situaciju i nadam se da će tako i biti sutra". rekao je šef stručnog štaba Željezničara i dodao:

"Sve ekipe u Premijer ligi se međusobno poznaju, a pogotovo treneri i tu nema nikakvih tajni. Moj kolega na klupi Slavije, Milomir Odović, u kojim god ekipama da je radio imao je svoj stil i tako je i sada."

Željezničar je u velikoj seriji, a navijači momčadi s Grbavice očekuju titulu, dok Amar Osim ne želi ići tako daleko i dalje tvrdi da je jedini cilj izlazak na evropsku scenu.

"Uprkos dobrim igrama i rezultatima naš glavni cilj je izlazak na evropsku scenu. Dakle, trenutno smo drugi i želimo što prije osigurati tu poziciju, a onda ukoliko budemo u igri za titulu, učinit ćemo sve da do iste i dođemo", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.