Željezničar tuži Mersin kod UEFA!

Zbog neisplaćenih obaveza od transfera Ibrahima Šehića

Željezničar tuži Mersin kod UEFA!

Adnan Beganović

Jesenji prvak Bosne i Hercegovine, ekipa sarajevskog Željezničara, odlučila je tužiti UEFA tursku ekipu Mersina.

Naime, Željezničar je ljetos prodao svog golmana Ibrahima Šehića Mersinu u transferu vrijednom oko 400.000 eura. Međutim, plavi sa Grbavice do sada nisu vidjeli novac od obeštećenja.

Ovu je informaciju za SportSport.ba potvrdio i menadžer sarajevske ekipe Amar Osim.

"Mersin nikada nije platio obeštećenje za Šehićev transfer. U toku prošle sedmice kontaktirali smo čelnike turskog kluba, ali nije došlo ni do kakvog dogovora. Nema nam druge pa smo primorani da podignemo tužbu. Turci nisu ispali korektni, te nam nije ništa drugo preostalo već da slučaj prijavimo UEFA. Mi ćemo svoj novac dobiti", rekao je Osim za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.