Željezničar u golijadi na Tušnju  upisao pobjedu

Sjajna utakmica na Tušnju

Željezničar u golijadi na Tušnju upisao pobjedu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete svoj susret na Tušnju odigrali su stari rivali ekipe Slobode i Željezničara. U jednoj fantastičnoj utakmici slavili su gosti iz Sarajeva rezultatom 4:2.

Ekipa Željezničara u prvom poluvremenu dominirala je u svim segmentima fudbalske igre pa su tako golovima Halida Džanke u 14. minuti, Admira Huskića u 23. i Amara Drine u 36. minuti povela sa sigurnih 0:3. Ujedno to je bio rezultat prvih 40. minuta, odnosno prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu domaći fudbaleri u 44. minuti smanjuju preko Asima Muratovića na 1:3. Nakon ovog gola igralo se žestoko na obje strane da bi gosti iz Sarajeva nakon jedne akcije u 67. minuti preko Zlatana Ramića povećala vodstvo na 1:4. Igrao se 73. minut susreta kada Ibrahim Kadrić smanjuje na 2:4.

Do kraja nije bilo prilika pa je tako ekipa Željezničara ostvarila zasluženu pobjedu u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Premijer Omladinska liga BiH za kadete:

FK Sloboda - FK Željezničar 2:4 (0:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi