Željezničar u Međugorju poražen od Splita

Prijateljska utakmica

Željezničar u Međugorju poražen od Splita

M. Maksimović

Prijateljski meč igran danas u Međugorju između Željezničara i Splita pripao je timu iz Hrvatske minimalnim rezultatom 1:0.

Jedini pogodak postignut je sredinom prvog poluvremena nakon kornera i gužve, a strijelac je nakon odlične odbrane Vedrana Kjosevskog bio je Boljat koji je iz neposredne blizine pogodio prazan gol.

Željezničar je tokom prvog poluvremena imao nekoliko odličnih prilika, a najbolje su propustili Žerić i Lazić. U nastavku su Splićani bili nešto bolji, ali se rezultat nije mijenjao.

Zanimljivo je da je za Želju danas prvi put nakon povratka zaigrao Zajko Zeba, kao i da su meč iz obližnjeg objekta posmatrali fudbaleri Zrinjskog. Jaka kiša i grad ometali su aktere susreta, a početak utakmice trener Plavih Slavko Petrović dočekao je u automobilu koji je bio parkiran pored terena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je meč započeo u sastavu: Kjosevski, Bogičević, Boccacini, Stevanović, Memija, Blagojević, Marković, Beganović, Lazić, Žerić i Lendrić. 

U nastavku su ušli: Mujagić, Nikolić, Fejzić, Ćeman, Hrvanović, Zeba, Bekrić, Stanić, Beširević i Osmanković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi