Željezničar uvjerljiv na Policama

Plavi slavili

Željezničar uvjerljiv na Policama

E. Škorić

Aktuelni prvak naše zemlje bez većih je problema upisao pobjedu u gostima kod otpisanog Leotara (3:0). 

Plavi nisu bili u svom najjačem sastavu, no očekivano su ostvarili nova tri boda i nastavili utrku za odbranu prvaka BiH.

Od početka je na Policama gostujući sastav zagospodario, a Leotar se samo pokušavao odbraniti. Na početku same utakmice šansa za Bogdanovića nakon ubačaj iz kornera, no Čokarilo je odbranio.

U 17. minuti Željo dolazi do vodstva. Bajić je izveo slobodni udarac s desne strane, lopta preletjela sve domaće i gostujuće igrače u šesnaestercu, a Bogdanović ostao sam na drugoj stativi i loptu spretno ugurao u mrežu.

Minutu kasnije katastrofalan pokušaj Bajića, zatim i Hodžić puca preko gola. Željo je u 23. minuti poveo s 2:0. Bajić je izveo korner, Enis Sadiković postigao pogodak i riješio sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, dilema nije nikako ni bilo. Željo je lako stvarao prilike, Leotar izbijao loptu i čekao kraj utakmice. U prvom dijelu imao je Hodžić veliku šansu, no pucao je malo pored gola iako je izašao sam na Čokarila, a onda je Bajić gađao malo pored desne stative domaćeg  golmana iz slobodnjaka s nekih 17 metara udaljenosti.


U nastavku je tempo igre očekivano opao. Gosti su mirno priveli utakmicu kraju i zadržali šanse da do kraja sezone se vrate na prvo mjesto i odbrane titulu prvaka naše zemlje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti