Željezničar zaradio skoro 60.000 KM od prodatih ulaznica

Plavi imali uspješnu proljetnu premijeru

Željezničar zaradio skoro 60.000 KM od prodatih ulaznica

Rekonstruisani tim FK Željezničar imao je veoma uspješnu premijeru u nedjeljnoj utakmici protiv Širokog Brijega na Grbavici (2:0).

Tribine Željinog stadiona bile su ispunjene do posljednjeg mjesta a susret je, kako ambijentom na tribinama tako i prikazanom igrom na terenu, bio na evropskom nivou.

Dva dana nakon spektakla na Grbavici, iz FK Željezničar su uputili pismo zahvalnice svojim navijačima koji su podržali tim u ovoj veoma važnoj utakmici za Plave. Osim toga, navijači Željezničara su kupovinom ulaznica donijeli svom klubu značajnu zaradu.

"Igrači i kolektiv Fudbalskog kluba Željezničar se zahvaljuju svim navijačima koji su prisustvovali susretu protiv Širokog Brijega.

Bili ste podstrek našim igračima na terenu i faktor prevage u važnim trenucima susreta. U veličanstvenoj atmosferi o kojem pišu svi elektronski i štampani mediji u Bosni i Hercegovini, svojim prisustvom i podrškom podsjetili ste na nas na najljepše trenutke slave Kluba i učinili jučerašnji dan jednim od najsvijetlijih trenutaka u historiji Kluba.

Pokazali ste da ste Željina snaga. Samo s vama, Klub može ostvariti zacrtane ciljeve. Zato vas pozivamo da nastavite pratiti Klub u ovom broju i u susretima koji dolaze.

Zahvaljujemo se i horu Pontanima i Mladenu Vojičiću Tifi na fenomenalnom izvođenju Grbavice, te članu Skupštine, Senadu Zaimoviću koji je inicijator i realizator ovog iznimno zahtjevnog projekta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodatno, Uprava Kluba koristi priliku da informiše cijelolokupnu javnost da je u u nedeljnoj utakmici prodato 8.806 karata u ukupnom iznosu od 58.062 KM. Ujedno ovo spada među rekordnim rezultatima na stadionu Grbavica u zadnjih par godina. Ovakvi rezultati su ujedno i motiv svima nama da u narednom periodu nastavimo sa predanim radom kako bi dan utakmice na Grbavici svaki put bio istinski spektakl", navodi se na oficijelnoj web stranici najtrofejnijeg bh. kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi