Željezničaru odbijen zahtjev za Urbanističku saglasnost

Oglasili se iz Željezničara

Željezničaru odbijen zahtjev za Urbanističku saglasnost

Fudbalski klub Željezničar je u redovnoj proceduri 01. aprila 2016. godine predao dva zahtjeva za Urbanističku saglasnost Općini Novo Sarajevo.

Urbanistička saglasnost se odnosi na rekonstrukciju i izgradnju istočne tribine koja je predviđena na zemljištu koje je 1/1 u vlasništvu FK Željezničar, te rekonstrukciju zapadne tribine i proširenje Plavog salona stadiona Grbavica koji su također na zemljištu 1/1 u vlasništvu FK Željezničar.

U cilju transparentnog informisanja navijača, sponzora, članova i prijatelja kluba, rukovodstvo FK Željezničar obavještava sportsku javnost o sljedećem:

"Općina Novo Sarajevo je 27.04.2016. godine dostavila Zaključak prema kojem se Sportskom društvu Željezničar (“SD Željezničar”) priznaje svojstvo stranke u postupku za izdavanje Urbanističke saglasnosti za Istočnu tribinu bez validnog pravnog obrazloženja, te je danas 29.04.2016. godine dostavila Rješenje prema kojem se FK Željezničar odbija zahtjev za izdavanje Urbanističke saglasnosti. FK Željezničar je danas 29.04.2016. godine odgovorio na Zaključak. 

Uslijed niza nelogičnosti, nekonzistentnih i nejasnih pravnih tumačenja nerijetko baziranih na netačnim činjenicama, rukovodstvo FK Željezničar obavještava javnost da će iscrpiti sve pravne mogućnosti u zaštiti svojih interesa", stoji na kraju saopštenja.

Dokument: Rješenje Općine Novo Sarajevo

Dokument: Izjašnjene na zaključak Općine Novo Sarajevo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi