Želji ne daju u Njemačku!?
Hoće li plavima biti uskraćen odlazak u Njemačku?

Rampa za igrače Željezničara

Želji ne daju u Njemačku!?

Fudbalski klub Željezničar mogao bi postati treći sportski kolektiv iz naše zemlje, kojem bi u nešto manje od godinu dana zbog „imperatorskog“ odnosa Ambasade Njemačke u Sarajevu mogao biti uskraćen odlazak u ovu zemlju.

Nakon što je ova ambasada odbila izdati vize Malonogometnom klubu Orlić, koji u Njemačkoj trebao igrati kvalifikacije za Ligu evropskih prvaka, a nešto kasnije „korpu“ su dobili i odbojkaši Napretka iz Odžaka, kojima je uskraćeno pravo da nastupaju Challenge cupu, iz istih razloga vrlo vjerovatno i „Željo“ će morati otkazati pripreme u Njemačkoj, na koje su trebali putovati 30. januara.  

Naime, igrači premijerligaša sa Grbavice danas nisu mogli predati pasoše za dobijanje viza, a na šalteru im je objašnjeno kako dokumentacija nije kompletna.

Navodno, iz ambasade su u prvoj varijanti tražili jednu garanciju za cijelu ekipu, a Nijemci su se kasnije „preračunali“ te zatražili da svaki fudbaler ima posebnu garanciju. Stoga su „plavi“ neobavljenog posla napustili zgradu ambasade, a tokom dana iz Njemačke je trebala „krenuti“ kompletna dokumentacija. Tek nakon što originalni papiri stignu u ambasadu, igrači će biti pozvani da predaju pasoše.  

Vremena je malo, jer bi ekspedicija Želje na put u Njemačku trebala krenuti 30. januara...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.