Željinih "ludih" deset minuta za veliku pobjedu u Lukavici

Slavija - Željezničar 1:2

Željinih "ludih" deset minuta za veliku pobjedu u Lukavici

Edmir Škorić

Željezničar je u prvom susretu nedjeljnog programa 20. kola BHT Premijer lige slavio u gostima protiv Slavije.

Po veoma teškom terenu u Lukavici snage su odmjerili Slavija i Željezničar, koji je imao veliku podršku svojih navijača. Lider je upisao novu pobjedu.

Prvu (polu)priliku imali su domaći već u drugoj minuti. Vasilić je pogriješio, Slavija organizovala dobru akciju, na kraju Rašević nije smogao snage da šutira kako je zamislio sa 16 metara. Željezničar je u osmoj minuti imao sjajnu šansu.  Čolić je izveo slobodni udarac s lijeve strane, lopta se odbila do Vasilića, koji sa samo osam metara šutira visoko preko gola.

 

U 11. minuti povreda kapitena gostiju Svrake, kojeg je u 14. minuti zamijenio mladi Hodžić. U 26. minuti slab pokušaj Perišića ka golu gostiju, a Slavija dolazi do vodstva u 31. minuti. Dudić je dodao do Raševića, ovaj sjajno prizemno ubacio s desne strane, Kokot loptu s pet metara zakucao u mrežu.

 

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja. Ni u nastavku nismo gledali posebno lijepu utakmicu. Na otvaranju drugog dijela agilni Stanić je centrirao sa lijeve strane, Hodžić glavom prebacio loptu do Adilovića, koji lijevom nogom s nekih šest metara šutira pored Dujkovićeve desne stative.

 

Željezničar je krenuo nešto ofanzivnije po izjednačenje, a dvadesetak minuta prije kraja utakmice, menadžer gostiju Amar Osim ubacio je u igru Jamaka i Elvira Čolića. Slavija je prepustila terensku incijativu gostima, te je iz kontri vrebala svoju priliku da okonča utakmicu.

 

Osimove izmjene su urodile plodom. U 75. minuti Jamak je započeo akciju, dodao lijevo do Elvira Čolića, ovaj prizemno ubacio pred gol Slavije, a mladi Hodžić postavlja nogu i s tri metra loptu gura u mrežu nemoćnog Dujkovića.

 

Slavija je mogla ponovo do vodstva nekoliko minuta kasnije. Prvo je Antolović zaustavio Kokota, a zatim odbranio udarac rezerviste Jovanovića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Veliku šansu propustio je Elvir Čolić, koji je u 81. minuti izašao poptuno sam pred Dujkovića i kada su svi očekivali da će poentirati, prizemno je opalio, a Dujković uspio loptu izbaciti u korner. U 86. minuti, nakon ubačaja Stanića sa lijeve strane, lotpa se odbila do E. Čolića, čiji udarac ponovo brani Dujković.

U sudačkoj nadoknadi Selimović centrira s desne strane, a sjajni Eldin Adilović pogađa za veliku pobjedu Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije