Defanzivac Plavih pred duel sa bivšim klubom

Zeljković: Borac dolazi znatno oslabljen

Fudbaler koji je pred početak ove sezone u redove Željezničara stigao upravo iz ekipe Borca sa kojim se aktuelni šampion sastaje u okviru 19. kola BH Telecom premijer lige je Mladen Zeljković.

"Sigurno je da će biti jedna izuzetno teška utakmica. Neće biti nimalo slična onoj koju smo jesenas na početku sezone gdje smo poraženi sa 2:1. Mislim da Borac u ovom momentu dolazi u znatno oslabljenom sastavu bez Raspudića i Joce Stokića, ali i bez njih dvojice imaju jako kvalitetan tim. Imaju zaista tri jako iskusna igrača, tu prije svega mislim na Žižovića, Avdukića i Grujića, i ti igrači već znaju kako se osvaja Premijer liga, i sigurno da neće biti lako u tom susretu ali se nadamo povoljnom rezultatu po nas", kazao je ove sezone vrlo pouzdani fudbaler Željezničara Mladen Zeljković pred duel sa bivšim klubom.

Rođeni Novosađanin je na Grbavicu stigao kao pojačanje na desnom beku, ali je veći dio sezone odigrao na poziciji stopera, i to vrlo dobro.

"Tako se namjestilo da sa desnog beka pređem na poziciju stopera. Za sada sam zadovoljan baš kao i ljudi i stručnog štaba pa ćemo vidjeti na kojoj poziciji ću nastaviti da igram u budućnosti", istakao je 27-godišnji defanzivac Plavih sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Loši vremenski uslovi i snježne padavine dodatno su pogoršale stanje travnjaka stadiona Grbavica i jasno je da će stanje samog terena biti bitan faktor u derbi susretu protiv Borca.

"Teren neće biti nimalo lak, nije bio ni protiv Viteza. Bio je u izuzetno teško stanju, tako da mislim da će još u težem, ali nadam se da dobijemo ovu posljednju utakmicu na našem stadionu", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Mladen Zeljković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.