Zeljković: Borac se neće ugasiti, nastavljamo iz Prve lige RS
Foto: FK Borac

Vanredna konferencija za medije

Zeljković: Borac se neće ugasiti, nastavljamo iz Prve lige RS

U prostorijama FK Borac danas je održana vanredna konferencija za medije povodom novonastale situacije.

Velikan iz Platonove je zbog velikih dugovanja ostao bez licence za narednu sezonu, a pominjala se i mogućnost odlaska u stečaj, što je posebno potreslo Banjalučane koji su čak za danas najavili i protest.

Da do crnog scenarija neće doći kazao je potpredsjednik kluba Vico Zeljković na konferenciji za medije, potvrdivši, između ostalog, da će Borac naredne sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske.

"Borac se neće ugasiti, neće u stečaj, a neće biti ni fuzije ni sa jednim klubom. Nastavljamo iz Prve lige Republike Srpske i u elitu se nećemo vratiti sve dok klub ne bude na pozitivnoj nuli. Trebaju se pozvati nadležni organi u klub da ispitaju ko je kriv za ova dugovanja. Mi ne bježimo od odgovornosti, ali za slučaj 'Džaja' koji traje deset godina nismo odgovorni."

Dio dugovanja je, kako je rekao, riješen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dugovanja prema igračima, zaposlenima od oko 150.000 KM su uglavnom riješena. Grad nam je uplatio 70.000 KM, a dio smo dobili od donatora. Međutim, sa Džajom nije došlo do dogovora."

Dug Borca prema FK Džaja iznosi 595.000 KM.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi