Željo blizu titule, ispadaju Modriča i...?

Premijer liga BiH

Željo blizu titule, ispadaju Modriča i...?

Na fudbalskim terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu je odigrano kompletno 28. kolo, nakon kojeg su stvari, one na vrhu, malo jasnije.

U najvećem derbiju bh. fudbala, u 95. vječitom derbiju, Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu odigralo bez golova, 0:0 sa Željezničarem. S ovim rezultatom plavi sa Grbavice došli su u više nego izglednu poziciju da već u narednom kolu ovjere titulu prvaka, dok je bordo tim korak dalje od plasmana u Evropu.

Željezničar je nakon ovog kola pobjegao drugoplasiranom Borcu na četiri boda, nakon što su Banjalučani poraženi od Veleža u Mostaru. Borac je sa porazom u Vrapčićima došao u situaciju da više ne odlučuje sam o naslovu, već mora čekati poraz ili remi Željezničara kojem u narednom kolu u goste dolaze Laktaši na Grbavicu.

Situacija u borbi za treće i četvrto mjesto daleko je neizvjesnije. Široki je u subotu slavio na gostovanju kod Travnika na Piroti, te je tako ostao na tri boda prednosti ispred četveroplasiranog Zrinjskog. Plemići su također bili uspješni kao gosti, slavivši na Policama kod ekipe Leotara.

Sarajevo se nakon gradskog derbija nalazi na petoj poziciji sa dva boda zaostatka za Zrinjskim. U narednom kolu Sarajevo gostuje kod Rudara u Prijedoru, dok Zrinjski dočekuje Čelik pod Bijelim brijegom.

Iz Premijer lige je i matematički ispala Modriča, dok su plasmanu u niži rang takmičenja najbliži Laktaši, koji će u narednom kolu teško moći očekivati povoljan rezultat na Grbavici. Slavija se tako nalazi u teškoj situaciji, pogotovo nakon što su u ovom kolu nastradali (1:4) u Laktašima, dok je Čelik pobjedom nad Zvijezdom barem malo se izdigao od dna tabele.

Do kraja sezone ostala su još dva kola, ali već je sada jasno da je Željezničar gotovo sigurno novi prvak. Potpuno je sigurno da se Premijer liga BiH naredne sezone neće igrati na stadionu "dr. Milan Jelić" u Modriči, a Laktaši su također i više nego blizu da postanu drugi putnik u niži rang takmičenja, dok Slavija i Čelik također imaju zbog čega da strepe do kraja sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.