Željo bolji od Rudara na Grbavici
Strijelac drugog gola za Želju: Samir Bekrić

Kup BiH - četvrtfinale

Željo bolji od Rudara na Grbavici

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara došli su do zaslužene pobjede nad Rudarom na Grbavici u prvoj utakmici četvrtfinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničaru je u potpunosti pripalo prvo poluvrijeme utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sa Rudarom. Plavi su zaprijetili već u trećoj minuti, ali je šut Bešlije sa desetak metara završio pored gola. Ipak, Željo je poveo samo četiri minute kasnije. Mešanović se sjajno oslobodio svog čuvara, te potom uposlio Stanića, koji u padu glavom pogađa mrežu iza golmana Rudara Avdukića.

I nakon postignutog gola, domaći fudbaleri su nastavili sa ofanzivom ka golu Rudara. Mešanović i Bešlija su propustili dobre prilike, ali to nije učinio i Samir Bekrić. Igrala se 25. minuta kada je Stanić povratnom loptom uposlio Bekrića koji pogađa za 2:0. Gosti su u 34. minuti ostali sa igračem manje u polju nakon što je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Dobrijević, a pri rezultatu 2:0 za domaće se i otišlo na odmor.

U nastavku, tempo igre je prilično opao. Domaći su bili zadovoljni zalihom iz prvog poluvremena, dok Rudar, koji je od 34. minute igrao sa igračem manje, nije imao previše motiva, ali i snage da odlučnije krene ka golu Šehića. Vrijedi jedino izdvojiti prilike Mešanovića i Bekrića, ali je Avdukić ipak ostao nesavladan sve do posljednje minute utakmice, kada Bučan poluvolejom pogađa za konačnih 3:0.

Željezničar - Rudar 3:0 (2:0)


Stadion Grbavica. Gledalaca: 2.000.

Strijelci: 1:0 - Stanić (7), 2:0 - Bekrić (25), 3:0 - Bučan (90).

Crveni karton: Dobrijević (Rudar).

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Radovanović, Mešić, Bajić, Selimović, Serdarević, Stanić (od 80. Popović), Bešlija (od 57. Bučan), Mešanović, Bekrić (od 80. Ćulum). Trener: Amar Osim.
RUDAR: Avdukić, Šadić (od 90. Kolundžija), Dobrijević, Kotaran, Jeftić, Kovačević, Kikić, Muzgonja, Stjepić (od 62. Žerić), Dašić, Kušlić. Trener: Darko Nestorović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.