Željo čuva čelo tabele, Mineral u velikom problemu

Druga liga RS, Zapad

Željo čuva čelo tabele, Mineral u velikom problemu

D. Vejo

U okviru osmog kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad, odigrano je sedam mečeva, te je jedan odgođen.

Banjalučki Željezničar današnjom pobjedom nad ekipom Borca iz Kozarske Dubice sa visokih 4:0 zadržao je lidersku poziciju na tabeli, te sada ima tri boda više od drugoplasirane ekipe Slobode iz Novog Grada.

U drugom meču, svoja koplja ukrstili su Sloga i Mineral u Trnu, a više znanja pokazali su domaćini koji su slavili rezultatom 1:0 i tako gurnuli tim iz Banje Vrućice u ponor.

Petrovo je bilo uporište odmjeravanja snaga između domaćeg Ozrena i Omarske, a pobjedu je odnio Ozren rezultatom 3:1, dok je u Prnjavoru tamošnji Ljubić remizirao s Laktašima bilo je 1:1.

Isti rezultat, zabilježen je u Gradišci između domaćeg Jedinstva i Slobode Novi Grad (1:1), kao i na meču u Doboju između Željezničara i Mladosti iz Donje Slatine, dok su bodove također podijelili u Banjaluci BSK i Modriča (1:1).

Susret između Proletera i Sloge u Tesliću, odgođen je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi