Željo dobio novu podršku u izgradnji južne tribine Grbavice

Potpisan ugovor u Plavom salonu

Željo dobio novu podršku u izgradnji južne tribine Grbavice

Samir Mlaćo

Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica odžana vanredna konferencija za medije na kojoj su predstavnici FK Željezničar i Općine Novo Sarajevo potpisali ugovor o podršci u izgradnji južne tribine, te unaprijeđenje infrastrukture stadiona Grbavica za "A" reprezentaciju. 

Medijima su se obratili direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak i načelnik Nedžad Koldžo.

"Naša pomoć ima duži period djelovanja. Napravili smo čitav niz stvari, počevši od dvorane pa do reflektora, te drugih stvari koje su usmjerene ka jednom cilju, a to je da stvorimo evropsku Grbavicu.  Jedan od najvažnijih ciljeva i zadataka bio je dovesti reprezentaciju na Grbavicu. Neki u to nisu vjerovali, a nadam se da će rezultat sutra biti povoljan. Ono što zavisi od nas je na papiru i mi danas potpisujemo ugovor za podršku oko gradnje južne tribine, te pokrivanje troškova koji su nastali kroz proces prilagodbe za reprezentaciju. Ugovor je vrijedan 200.000 KM, te se nadam da će ovo biti jedna dobra injekcija Željezničaru, ali i da svi shvate da je reprezentaciji mjesto u glavnom gradu. Iskreno se nadam da će i atmosfera biti takva da pokažemo dostojanstvo i šaljem poruku navijačima da sutra budemo domaćini, te svjesni te uloge i da se ne desi nijedan incident koji bi nas udaljio sa ovog puta. Ova Uprava radi agilno. Mi smo tu da pomognemo i nadam se da će i svi drugi nivoi vlasti da se uključe. Mi smo pokazali da smo prvi spremni da pomognemo, a nadamo se da će svi sa riječi  da pređu na djela", kazao je načelnik Koldžo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došli smo i do dana da možemo reći da će se na Grbavici odigrati prva evropska utakmica. Sve ovo se možda ne bi desilo da nije bilo saradnje sa načelnikom Koldžom i njegovom administracijom. Ovo je treći projekat koji su oni podržali. Svima nam je interes da reprezentacija sutra postigne što bolji rezultat, a ja se nadam da ćemo animirati sve nivoe vlasti da ovaj stadion zasja u punom sjaju, a to je da završimo projekat južne tribine. Svi projekti su do sada rađeni na transparentan način", istakao je Šiljak, nakon čega je uslijedilo potpisivanje ugovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi