Željo gostuje Guberu u Srebrenici
Plavi žele dati primjer ostalima ovom humanitarnom akcijom

Humanitarna akcija sarajevskih plavih

Željo gostuje Guberu u Srebrenici

Fudbalski klub Željezničar gostovaće FK Guber u Srebrenici 22. septembra u sklopu humanitarne utakmice sa srebreničkim sportskim kolektivom.

Povodom ovog humanog i patriotskog čina, danas je u Plavom salonu na Grbavici održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predstavnici dvaju klubova, načelnici sarajevskih opština Novi Grad i Novo Sarajevo, te generalni sekretar Stranke Demokratske Akcije Amir Zukić.

"Zahvalio bih se Fudbalskom klubu Željezničar za spremnost za pomoć u izgradnji Srebrenice. Fudbalski klub Guber osnovan je daleke 1924. godine i jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini. Guber je obnovio rad 2004. godine, a obe godine obilježavamo i 85 godina od svog osnivanja. Imamo velike ciljeve u takmičenju i imamo u planu postati jedan od najorganizovanijih klubova u regiji", kazao je Abdurahman Malkić, predsjednik FK Guber.

"Inicijativa za odigravanje jedne ovakve utakmice potekla je od uglednih ljudi iz našeg kluba. I evo sada naš se san ostvaruje. Želja nam je da u budućnosti ovaj čin pređe u tradiciju", rekao je Sabahudin Žujo, predsjednik FK Željezničar.

"Ovakva humanitarna akcija nešto je više od igre. Ovo je jedan proces podrške povratku u Srebrenicu i želja nam je da ovo bude početni akt za preporod sporta u ovom bh. gradu. Želio bih također izraziti zadovoljstvo pokretanjem jedne ovakve akcije", riječi su Nedžada Koldže, načelnika sarajevske opštine Novo Sarajevo.

Ispred vlasti, na konferenciji za medije javnosti se obratio i Damir Hadžić, načelnik opštine Novi Grad.

"Ovakve stvari svima nama trebale bi biti obaveza. Željina je akcija za svaku pohvalu, a plavi sa Grbavice samo su tri godine stariji od Grubera, a ako se ne varam ovo im je prvi susret. Zato ne bi smjeli čekati narednih 85 godine da se ovakvo nešto ponovi", kaže Hadžić.

"Svi se zajedno moramo potruditi da nam ovakve akcije postanu normalne aktivnosti ubuduće. Željo umnogome pomaže povratku normalnom životu u Srebrenici ovom akcijom", kazao je Amir Zukić, generalni sekretar SDA.

"Valjda ćemo u Srebrenici dati više od jednog gola", počeo je svoje izglanje trener sarajevskih plavih Amar Osim. "Na svaki mogući način želimo dati podršku ljudima u Srebrenici koji sticajem okolnosti žive mnogo teže nego mi. Mi, kao Fudbalski klub Željezničar, želimo dati primjer ostalima ovakvom akcijom".

Revijalni susret između Gubera i Željezničara odigraće se u utorak, 22. septembra u Srebrenici  sa početkom u 16 sati. Polazak iz Sarajeva je predviđen isti dan u 9 sati, a povratak je planiran u 21:30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.