Željo i Borac za prestiž

Pretposljednje kolo Premijer lige BiH

Željo i Borac za prestiž

Danas je na programu pretposljednje kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije bi moglo biti na Grbavici.

Lider prvenstva Borac gostuje aktuelom prvaku i drugoplasiranoj ekipi Željezničara. Biće ovo ujedno i duel dvije najbolje ekipe Premijer lige u posljednje dvije sezone.

Ipak, s obzirom da Borac ima pet bodova prednosti u odnosu na sarajevski sastav dva kola prije sezone, Banjalučani praktično već mogu početi slaviti jer u posljednjem kolu im je potrebna pobjeda pred svojim navijačima kada budu dočekali Leotar.

U Želji se, naravno, ne namjeravaju predati pa trener sarajevske ekipe Amar Osim najavljuje pobjedu u oproštaju pred svojim navijačima na Grbavici.

Također je zanimljiva borba i za mjesta koja vode u evropska takmičenja, naravno u slučaju da Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izglasa novi statut i ako suspenzija bude ukinuta.

Trećeplasirano Sarajevo gostuje kod otpisane Drine u Zvorniku, dok će četveroplasirani Široki u hercegovačkom derbiju na svojoj Pecari dočekati Zrinjski.

Jedan od derbija, koji ne odlučuje ni o čemu, igraće u Zenici na Bilinom Polju Čelik i Sloboda. Ovaj će susret ujedno izabranicima trenera Abdulaha Ibrakovića poslužiti kao uvertira pred revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine, koji u srijedu igraju protiv Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.