Željo i drugu utakmicu u Antaliji odigrao bez golova
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Željezničar i Amkar remizirali

Željo i drugu utakmicu u Antaliji odigrao bez golova

Edmir Škorić

Izabranici Slavka Petrovića odmjerili su snage sa ruskim Amkarom u Antaliji, a meč je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Nakon remija protiv Krylye Sovetov, Željezničar je u Turskoj na pripremama odigrao još jedan jako težak i tvrd meč i ponovo su mreže mirovale.

I danas su igrači u plavim dresovima igrali borbeno, ali nisu uspjeli da upišu prvu pobjeda u ovom dijelu priprema.

Imao je Amkar dva pokušaja na otvaranju meča, no oba puta su Rusi bili neprecizni. Tek u 31. minuti Željo je zaprijetio, kada je Zeba ubacio, a Lendrić glavom šutirao preko gola.

Pet minuta kasnije konfuzija u odbrani Željezničara, Bogičević zamalo da postigne autogol u želji da spriječi jedan oštar protivnički ubačaj, no na njegovu sreću i sreću njegovih saigrača, od svega samo korner.

Prvih 45 minuta proteklo je bez većih šansi, a u nastavku također tvrda utakmica. 

Ruska ekipa je bila agilnija i opasnija, a udarce Komosova i Mishenka zaustavio je Kjosevski, dok je u 61. minuti Shinder glavom šutirao iznad gola Željezničara.

Isti igrač je sedam minuta imao kolosalnu šansu, ali je sa pet metara glavom opet bio neprecizan i pucao je preko gola.  Očekivano, kompletne ekipe su promijenjene u nastavku, a mreže se nisu tresle.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo je igrao u sastavu: Bobić - S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stojanović - Radinović, Blagojević - M. Stevanović, Zeba, Zakarić - Lendrić.

Željezničar - Amkar 0:0

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi