"Željo je iskoristio prilike, a mi nismo"

Sarajevo poraženo u gradskom derbiju

"Željo je iskoristio prilike, a mi nismo"

Najveći derbi bh. fudbala između Željezničara i Sarajeva mogao je zadovoljiti samo mali broj poklonika najvažnije sporedne stvari na svijetu. Plavi su iskoristili dvije prilike i zabilježili pobjedu, uz, nažalost, neizostavno divljanje na tribinama.

Dan nakon poraza od gradskih rivala, trener Sarajeva Mehmed Janjoš složio se u ocjeni da kvaliteta igre u najvećem derbiju bh. fudbala, ipak, nije ispunila očekivanja.

-    Derbi nije bio na nekom zavidnom nivou. Fudbaleri Željezničara uspjeli su iskoristiti dva kontranapada i postići dva gola, a mi smo s druge strane promašili sve svoje prilike. Da smo uspjeli postići pogodak na početku drugog dijela mislim da bi se uspjeli vratiti u utakmicu. Ovako, preostaje mi samo da čestitam timu sa Grbavice, kazao je Mehmed Janjoš.

Osim prilično nekvalitetne igre obje ekipe, ljagu na jučerašnju utakmicu bacio je i dvanaestominutni prekid koji su bacanjem baklji izazvala grupa navijača Sarajeva.

-    Navijači Sarajeva su nebrojeno puta pokazali da se radi o pravim navijačima. Njihova reakcija i ponašanje u jučerašnjem derbiju nečim je bila izazvana. Ja, zaista, nisam sa svog mjesta pored terena mogao vidjeti šta se tačno dešavalo, odnosno šta se dogodilo pa da naši navijači onako reaguju, dodao je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.