Željo lagano do tri boda protiv slabog Radnika

Plavima tri boda u Bijeljini

Željo lagano do tri boda protiv slabog Radnika

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Radnik u Bijeljini s 2:0 u susretu 7. kola Premijer lige BiH.

Oba tima se nisu u ovom meču mogla pohvaliti dobrom igrom, a na kraju je sarajevski tim došao do važna tri boda u borbi za vrh tabele.

Prvo poluvrijeme utakmice u Bijeljini ponudilo je izuzetno loš fudbal, ali su postignuta dva gola, a oba su postigli gosti.

U 12. minuti Željezničar je stigao do vodstva. Nakon duela Blaića i Kajkuta, sudija Zoran Grbić pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Zajko Zeba i lagano je matirao Lučiča za prednost od 0:1.

Potom je ponovo uslijedila prava uspavanka na terenu. Radnik nije mogao napraviti apsolutno ništa pred golom gostiju, koji su u 36. minuti ponovo tražili penal nakon duela Šerbečića i Zakarića. Ovaj put se sudija nije oglasio, ali je na centar pokazao osam minuta kasnije. Lijepu akciju Zebe i Beganovića završava Goran Zakarić za prednost Željezničara od 0:2.

Nastavak također nije donio previše lijep fudbal. Radnik apsolutno nije mogao da kreira pravu šansu pred golom Plavih s Grbavice.

Željo se bez većih problema branio. Ipak, odbranu gola je otežao Dženis Beganović koji je isključen u 71. minuti, ali Radnik do kraja nije mogao da se vrati u meč. Stvorili su nekoliko dobrih šansi pred golom Kjosevskog, ali do gola nisu došli te je ostalo 0:2 za Željezničar.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Radnik - Željezničar 0:2 (Zeba 12'p, Zakarić 44')

RADNIK: Lučić, Blaić, Franić, Arnautović, Beširević, Srećković, Peco, Glišić, Đurić, Šerbečić, Merajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Kajkut, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Zajmović, Šabanadžović, Zeba, Projić, Velić.




Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi