Željo na evropskom putu
Sa današnje konferencije za medije

Plavi sa velikim ambicijama

Željo na evropskom putu

Sarajevski fudbalski klub Željezničar u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama i novim rukovodstvom. O planovima premijerligaša sa Grbavice danas su u Plavom salonu govorili čelnici Želje.

Povratkom Sabahudina Žuje na mjesto predsjednika plavih sa Grbavice u klub se na mjesto generalnog menadžera vratio trofejni trener Amar Osim, a Željo polako počinje slagati ekipu koja ima dugoročne ciljeve.„Izrazio bih zadovoljstvo do sada postignutim, iako smo imali jako malo vremena da bi nešto više mogli napraviti. Još se uvijek nalazimo u fazi rekonstrukcije, a plan nam je da u naredne tri godine uspijemo izboriti učešće u evropskim takmičenjima, ali da tamo ne budemo samo prolaznici. Biće potrebno dosta strpljenja da bi se zadati ciljevi i ostvarili jer pred nama je dug put. Najbitnije od svega je da se interes za utakmice Željezničara polako vraća“, rekao je predsjednik sarajevskih plavih Sabahudin Žujo.

Da interes za Želju medu navijačima raste, potvrdio je i direktor kluba sa Grbavice Dželaludin Muharemović.

„Jučer smo u terminu od 9 do 17 sati prodali više polugodišnjih i godišnjih ulaznica nego u cijeloj protekloj sezoni. Rezultati našeg rada polako stižu, a aktivnosti su nam ubrzane pred početak sezone. Imamo novi dizajn sportske opreme, a planiramo napraviti još mnogo toga na području marketinga“, kazao je Muharemović.

Što se takmičarskog dijela tiče, trener Amar Osim istakao je da je mjesec dana premalo vremena da bi se napravile neke radikalnije promjene.

„Od kluba nam je omogućeno da imamo optimalne uslove za pripreme i to je veoma bitno uoči početka sezone. Ipak, rekao bih da je mjesec dana prekratak vremenski period da bi se napravilo nešto više. Ono što je za sada najpozitivnije jeste činjenica da igrači osježaju da im se poklanja više pažnje, a to je najbitnije“, rekao je Osim.Kapiten Želje Cocalić potvrdio je bolje uslove i pozitivniju atmosferu u ekipi u odnosu na prošlu sezonu.

„Sada izgledamo mnogo ozbiljnije u odnosu na sezonu iza nas. Također mislim da smo i kvalitetnija ekipa, ali to će sve vrijeme pokazati“.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.