Željo na Kupresu odradio prvi trening

Plavi sa Grbavice doputovali u svoju bazu

Željo na Kupresu odradio prvi trening

Samir Mlaćo

Nogometaši sarajevskog Željezničara jutros su doputovali na Kupres, a upravo i odradili prvi trening u svojoj bazi gdje će provesti narednih sedam dana.

U ekspediciji Plavih na Kupresu nalazi se 25 igrača, računajući i Senada Husića koji se ekipi priključio poslije današnjeg treninga s obzirom da  mu je prije nekoliko dana ukraden pasoš, pa je ovosezonsko Željino pojačanje morao riješiti taj problem kako bi sa ekipom mogao putovati na pripreme u Sloveniju.

Grk Dimitris Toskas nije doputovao na Kupres, a i on ima problema sa posošem koje mora riješiti do puta u Sloveniju. Nije poznato kada će tačno defanzivac koji je jučer predstavljen na Grbavici priključiti se ostatku ekipe, a postoji mogućnost da preskoči veći dio priprema na Kupresu i  priključi se par dana uoči odlaska na zadnji dio priprema.

Na samom početku današnjeg treninga veći dio posla obavljali su pomoćnik šefa stručnog štaba  Miloša Kostića,  također Slovenac Marko Lešnik te kondicioni trener kluba Almir Seferović.

Elvis Karić, trener golmana odvojeno je radio sa četvoricom Željinih čuvara mreže, a već sutra tim sa Grbavice će imati dva treninga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Kupresu će Plavi odigrati jednu prijateljsku utakmicu koja je zakazana 27.juna protiv Mladosti iz Doboja Kaknja. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi