Željo na Otoci sačuvao prednost

Remi Vukova i Plavih sa Grbavice

Željo na Otoci sačuvao prednost

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Željezničara, aktualni osvajači Kupa BiH, sačuvali su visoku prednost nad Olimpicom iz prve utakmice osmine finala. Na Otoci je završeno bez pobjednika - rezultatom 1:1.

Željezničar je pitanje četvrtfinaliste riješio još u prvoj utakmici, kada je na Grbavici s 3:0 savladao Olimpic. Za razliku od te utakmice, danas na Otoci puno lošija igra.

Gosti su rano zaprijetili preko Bešlije, koji je šutirao glavom, ali je Fejzić odbranio. Uzvratili su domaći preko Pliske, koji je pokušao iskosa s lijeve strane, ali je lopta otišla preko gola.

U 29. minuti gostima prijeti i Đurić, no ni ovo nije bilo precizno. Bilo je to sve u prvih 45 minuta. Nastavak donosi nešto bolju igru i konačno golove. U 57. minuti Svraka je šutirao sa 20-ak metara iz dosta teške pozicije, ali lopta odlazi preko gola Olimpica.

Zebu je uposlio Smajić u 66. minuti, ovaj najbolje ne šutira sa 16 metara. Samo dvije minute kasnije slavlje gostujućih nogometaša. Smajić je opet uposlio Zebu, koji ulazi u šesnaesterac Olimpica i pogađa za 1:0.

Tada je, naravno, sve bilo jasno, no Olimpic se nije predavao i, ako ništa, želio je prekinuti tu crnu seriju u duelima sa timom sa Grbavice. Uspjeli su u tome u 78. minuti. Pliska je izveo korner, a Raščić bio najviši u skoku i glavom loptu pospremio iza leđa iskusnog Guše.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.