Željo odnio pun plijen sa Bilinog polja

Premijer liga BiH

Željo odnio pun plijen sa Bilinog polja

I to se dogodilo. Željezničar je slavio u gostima, i to na Bilinom polju u Zenici na gostovanju kod Čelika. Strijelac jedinog gola na susretu bio je Alen Mešanović.

Okupljeni gledaoci na stadionu Bilino Polje vjerovatno su očekivali da će uvodno ispitivanje snaga trajati kratko, ali „ispitivanje pulsa“ između dvije ekipe proteglo se na kompletno prvo poluvrijeme. Čelik i Željezničar su odigrali veoma loših prvih 45 minuta, bez pravih prilika, ali i igre na obje strane.

Najbolju, da ne kažemo jedinu, priliku u prvom dijelu imao je Radovanović, ali je njegov udarac završio na stativi gola domaćina.

Drugo poluvrijeme ipak je ponudilo mnogo bolju igru na travnjaku stadiona Bilino polje. Ekipa Željezničara, za razliku od prošle sezone, nije djelovala izgubljeno i nemoćno na gostovanjima, što su na svojoj koži osjetili fudbaleri iz Zenice.

Gol odluke desio se u 74. minuti. Korner je sa desne strane izveo Samir Bekrić, lopta je došla na drugu stativu gdje se našao Alen Mešanović koji je pogodio za veliku radost oko 500 navijača sarajevske ekipe koliko ih je večeras bilo na Bilinom polju.

Čelik je do kraja susreta krenuo nešto ofanzivnije ka golu gostiju, ali to je bilo daleko od dovoljnog da Zeničani dođu do eventualnog gola i preokreta. Željo se zeničkoj publici predstavio u jako dobrom svijetlu i čini se kako su najave novog rukovodstva i stručnog štaba o jednom novom Želji opravdane, ako je suditi po večerašnjoj utakmici barem.


Čelik - Željezničar 0:1 (0:0)

Stadion Bilino polje. Gledalaca 8.000.

Strijelac: 0:1 - Mešanović (74).

Žuti kartoni: Deket, Salihbašić, Stojanov, Isaković (Čelik), Culum, Bučan, Cocalić, Mehić (Željezničar).

ČELIK: Bilobrk, Rizvanović, Stojanov, Puzigaća, Salihbašić, Vidović, Jamak (od 71. Isaković), Nikić, Deket, Nemeljaković, Kapetan (od 63. Šišić). Trener: Ivo Ištuk.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Ćolić, Radovanović, Cocalić, Mešić, Muharemović, Culum, Bekrić, Bučan, Bešlija (od 73. Kovačević),  Mešanović (od 77 Mehić). Trener: Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.