Željo osvojio četvrti Kup naše zemlje

Sjajna nogometna predstva u Zenici

Željo osvojio četvrti Kup naše zemlje

Nogometaši Željezničara su sjajnom igrom u revanš utakmici Kupa naše zemlje slavili sa 3:0 u Zenici protiv Čelika i tako četvrti put u historiji kluba osvojili najmasovnije takmičenje naše zemlje.

Momčad Amara Osima je odigrala sjajnu utakmicu. Čelik je imao nešto više loptu u svom posjedu, ali je gostujuća momčad igrala taktički zrelije i iskoristila je sve šanse. Čelik je u 41. minuti promašio penal, pa ostaje pitanje kakav bi rezultat bio da je kojim slučajem Adilović pogodio, ali...

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo sadržajno, obje momčadi su igrale otvoreno, stvorile su po nekoliko prilika, ali je Željezničar bio bolji za jedan pogodakč. Čelik je od prve minute krenuo ofanzivno, ali većih prilika nije imao. U 10. minuti je Eldin Adilović pokušao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac završio pred gola.

Dvije minute kasnije navijači Željezničara su došli na svoje, dok je Čelikov jug ostao šokiran. Lazar Popović se odlično izborio zqa loptu između trojice igrača Čelika i spustio je za Srđana Savića koiji sjajno desnicom pogađa za vodstvo Plavih i veliko slavlje navijača gostujućeg tima.

Čelik je imao loptu više u svom posjedu, ali je Željezničar bio opasniji. Čelik je najbolju priliku imao u 29. minuti kada je Adin Džafić šutirao zamalo pored gola. Sedam minuta kasnije još bolja šansa za domaće. Brković je probio po desnoj strani, ubacio na glavu Adilovića, a Šehić sjajnom intervencijom izbaca loptu sa gol linije.

Čelik je najbolju šansu imao u 41. minuti utakmice. Šehić je oborio Hadžića, a sudija Midhat Arnautović je pokazao na bijelu tačku. Eldin Adilović je uzeo loptu i šutirao pored gola. U drugom poluvremenu nismo vidjeli ništa sve do 60. minute.

Zajko Zeba je sa dvadesetak metara sjajno izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila prečku. Tri minute kasnije gužva u kaznenom prostoru gostiju. Hadžić je oboren, ali je ovog puta sudija Arnautović odlučio ne pokazati na bijelu tačku. Zeba je u 64. minuti imao dobar prodor, ali je sa desetak metara šutirao ravno u golmana Bilobrka.

U 70. minuti je Željezničar riješio sve dileme oko pobjednika. Zeba je sjajno izveo slobodan udarac za veliko slavlje gostujućih navijača. Samo četiri minute kasnije Željo je zabio i treći pogodak. Bešlija je sjajno probio po desnoj strani uposlio mladog Srđana Stanića koji treći put trese mrežu Luke Bilobrka.

Nakon trećeg pogotka Želje igra je splasnula. Amar Osim je iskoristio priliku i dao šansu mladim igračima Baljiću, Zolotiću i Ramiću da pokažu šta znaju. Željezničar je na kraju sasvim zasluženo osvojio četvrti trofej pobjednika Kupa, dok igrači Čelika ostaju bez trofeja i nakon 15 godina posta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.