Željo pobjedom u Gradačcu krenuo u odbranu titule

Plavi slavili protiv Zvijezde s 1:0

Željo pobjedom u Gradačcu krenuo u odbranu titule

Edmir Škorić

Aktuelni bh. prvak, FK Željezničar, u odbranu naslova krenuo je pobjedom u Gradačcu.

Iako desetkovani povredama, kao i bez trenera Amara Osima, Plavi su uspjeli da ostvare pobjedu na startu sezone. Domaća Zvijezda, koja je u sezonu krenula sa potpuno izmijenjenim sastavom i novim trenerom Vladimirom Gaćinovićem, pružila je dosta dobar otpor gostima s Grbavice.

Zaprijetio je Adilović već u trećoj minuti, ali Moranjkić je na vrijeme ušao u blok. Iako je bilo nekoliko prilika sa obje strane, u prvih 20-ak minuta mreža je mirovala.

Sve do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao. U nastavku se igralo još otvorenije, i jedni i drugi su pokušavali zabiti gol, a Zvijezda je u petoj minuti nastavka umalo povela.

U 50. minuti nakon duge lopte Pandža je izbacio Kerlu, krenuo sam prema golu Plavih, ali je Hadžić odbranio. Sedam minuta kasnije, Urdinov dobro prolazi, ali iz sjajne pozicije loše šutira. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je poveo u 64. minuti. Hodžić je prošao po strani, centrirao, a Selimović se sjajno snašao i matirao domaćeg golmana. 

U 73. minuti lijepa akcija Plavih, Tomić je izašao sam pred golmana i onda šutirao pored gola s nekoliko metara. U 81. minuti Zvijezda je mogla do 1:1. Maksumić je uposlio Nikolića, koji dobro prima loptu i s nekih dsetak metara šutira malo pored gola Hadžića.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.