Željo poklekao u Tuzli, Sloboda izgleda moćno

Derbi pripao Slobodi

Željo poklekao u Tuzli, Sloboda izgleda moćno

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su Željezničar s 2:0 u derbi susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su u ovom meču bili mnogo bolji od Plavih i na kraju su zasluženo upisali tri boda.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko pokušaja na obje strane. Sloboda je bila nešto bolji rival na terenu, a jaka kiša koja je pogodila Tuzlu je pokvarila utakmicu.

Željo je prvi prijetio u ovom meču. Stevo Nikolić je šutirao glavom, ali preko gola Kenana Pirića.

Sloboda dvije minute kasnije propušta veliku šansu. Mahir Karić je izašao sam pred gol gostiju iz Sarajeva, savaldao je Kjosevskog, ali Matteo Boccacini s gol-linije izbacuje loptu u korner.

Potom je počela jaka kiša. Igre kao da nije bilo, a još vrijedi izdvojiti penal kojeg su domaći tražili u finišu prvog dijela, no sudija Vladimir Bjelica se nije oglasio, te je ostalo 0:0 nakon prvih 45 minuta.

Odlično je domaći tim otvorio nastavak, te su za 12 minuta igre postigli dva pogotka. Prvo je u 53. minuti lijepu loptu Amera Ordagića u mrežu Kjosevskog poslao Mladen Veselinović za prednost od 1:0.

Četiri minute kasnije novi gol u mreži tima s Grbavice. Nemanja Stjepanović postiže prekrasan gol s 25 metara za sigurno vodstvo od 2:0.

Sloboda je bila bolja i u nastavku. Iako je Željo imao loptu više u svom posjedu, domaći su iz kontri konstantno prijetili golu gostiju.

Do kraja je ostalo 2:0 za Slobodu, koja je još uvijek bez poraza u prvenstvu, dok je Željezničaru ovo prbi poraz.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Sloboda - Željezničar 2:0 (Veselinović 53', Stjepanović 57')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Subić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović, Merzić.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Bekrić, Blagojević, Bevab, Beganović, Nikolić, Lendrić, M. Stevanović.


 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi