Željo protiv Zmajeva za godišnjicu
Sabahudin Žujo

Skupština FK Željezničar

Željo protiv Zmajeva za godišnjicu

Adnan Beganović

Večeras je u prostorijama Fudbalskog kluba Željezničar održana Skupština kluba sa Grbavice, na kojoj je istaknuto kako su za uspjehe kluba zaslužni svi.

Na večeras održanoj Skupštini FK Željezničar prvi je riječ uzeo predsjednik sarajevskog premijerligaša Sabahudin Žujo.

"Od našeg dolaska na čelo kluba poslovanje FK Željezničar je bilo transparentno, a ja sam veoma zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili u ovom periodu. Za rezultate su zaslužni svi, a pogotovo stručni štab", kazao je Žujo i dodao:

"Bilo bi jako dobro da svake godine igramo evropska takmičenja jer smo samo od jedne utakmice zaradili 330.000 eura od UEFA. Plan je da za 2011. godinu proračun bude 3.200.000 KM i nadam se da će Uprava uspjeti realizovati taj plan".

"Prije preuzimanja funkcija u klubu nova Uprava je tražila da se izvrši revizija poslovanja, što je i učinila jedna nezavisna revizorska kuća. Od 1. jula do kraja 2009. godine prihodi su bili 1.200.000 KM, a u prvoj polovini prihodi su bili samo 384.000 KM. U našem mandatu, od 1. jula 2009. do kraja godine rashodi su bili otpilike isti. Prihodi u 2010. godini su bili 2.800.000 KM. Obaveze kluba na ime poreza iznose 1.384.000 KM zbog čega je bila i izvršena blokada računa i traju aktivnosti kako bi se sa Poreznom upravom našlo riješenje", rekao je član Upravnog odbora Nedžad Grcić.

Zanimljiva tema bila je svakako i izgradnja novog stadiona na Grbavici.


"Treba stati iza projekta izgradnje stadiona i ja mislim da i grad i opština i klub ovo moramo riješiti na najbolji mogući način. U ovom trenutku nemamo izbora i ovom projektu moramo dati bezrezervnu podršku", rekao je Žujo.

"Ovaj projekat omogućava Željezničaru da bude potpuno nezavisan od svih institucija. Prije svega moraju se riješiti admistrativne relacije između kluba, opštine i grada. Mislim da bi dobro bilo da se ispred kluba napravi radna grupa, koja bi bila zadužena za ovaj projekat. Želim naglasiti da bi se prvo gradio stadion, pa tek onda trgovački centar", rekao je magistar Dejan Ćuk, idejni tvorac projekta izgradnje novog stadiona Grbavica.

Bilo je riječi i o obilježavnjau 90. godišnjice postojanja kluba.

"Mi smo svjesni da se na jubilej ne može dovesti Real il Barcelona, ali nama je želja da se odigra utakmica protiv A reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je predstavnik Udruženja navijača Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.