Željo rutinski do pobjede na Otoci

Plavi sigurni protiv Olimpica

Željo rutinski do pobjede na Otoci

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara savladali su na Otoci Olimpic s 2:0 u današnjem susretu drugog kola Premijer lige BiH.

Olimpic je stara mušterija Željezničaru, a izabranici Miloša Kostića očekivano su i danas slavili na Otoci, mada je mlada ekipa Olimpica pružila dobar otpor komšijama s Grbavice pogotovo u prvom dijelu.

Na prvu priliku čekalo se 10 minuta, kada je Blagojević šutirao s 20-ak metara, a Bandović iz drugog pokušaja uhvatio loptu. U 18. minuti stopostotna šansa za Nikolića nakon ubačaja Siniše Stevanovića s desne strane, ali je s nekoliko metara pogodio stativu domaćeg golmana Bandovića.

Mogao je Olimpic neočekivano do vodstva u 34. minuti, kada je Lelić prošao Fejzića, no otišao je isuviše u stranu, pa je pogodio samo vanjski dio mreže.

Dobru šansu u 38. minuti imao je Lendrić, spašava domaće Bandović novom odbranom, a u 41. minuti Lendrićev gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak, samo dvije minute kasnije Lendrić na asistenciju Kosorića donosi Plavima veliku radost, iako treba reći da je pogodak postignut nakon sdiskutabilne pozicije napadača Plavih.  U petoj minuti nastavka Miroslav Stevanović je postigao gol, no opet je pomoćnik podigao zastavicu, mada nismo sigurni da li je singalizirao ofsajd ili igranje rukom, pošto ofsajda sigurno nije bilo...

Željo je bio bolji danas, a pobjedu je ovjerio golom u 62. minuti. Italijan Boccaccio je pogodio s pet metara nakon sjajnog ubačaja Miroslava Stevanovića s desne strane. 

Gostujući tim je mirno odradio ostatak utakmice, mada je mogao i do makar još jednog gola, upisao prvu pobjedu u novoj sezoni, nakon što je u prošlom kolu remizirao na Grbavici protiv Sarajeva. Olimpicu je ovo i drugi poraz. 

Na kraju treba dodati da je pomoćni sudija Ljubo Miličević katastrofalno odradio svoj posao, dok su njegove kole Bandić i Primorac svoj posao odradili i više nego korektno.

Olimpic - Željezničar 0:2 (Lendrić 43, Boccaccini 61)

Olimpic: Bandović, Šahović, Regoje, Kobiljar, Karić, Drljević, Milović, Lelić, Zolj, Pršeš, Vrdoljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Blagojević, Bevab, Šečerović, Nikolić, Lendrić, Radinović, Stevanović.





Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi