Željo rutinski protiv Kozare

Nova pobjeda Željezničara

Željo rutinski protiv Kozare

Midhat Šljivak

Šampion Bosne i Hercegovine ekipa Željezničara pobjedom se oprostila od svojih navijača na Grbavici. U susretu 29. kola Željo je bez većih problema savladao fenjeraša Kozaru sa 2:1.

IzabraniciAmara Osima su u vodstvo došli već nakon šest minuta igre. Zajko Zeba je izveo korener, a najviši u skoku je bio novopečeni A reprezentativac naše zemlje Muamer Svraka koji je pogodio za vodstvo do 1:0.

Deset minuta kasnije novi pokušaj ka golu golmana Kozare Kozića. Zeba je dobro šutirao, no bio je neprecizan. Plavi sa Grbavice u 24. minuti stižu do drugog gola. Nakon jednog centaršuta, Adilović glavom prebacuje loptu do Vernesa Selimovića, koji također glavom pogađa za 2:0.

Potom je tempo igre malo splasnuo, a Kozara je zaprijetila u dva navrata u finišu prvog poluvremena. Bukvić je sjajno intervenisao, pa se na odmor otišlo vodstvom Željezničara od 2:0.

Željezničar je i drugo poluvrijeme otvorio dobrom prilikom. Bešlija je uposlio Selimovića koji iz dobre situacije nije uspio pogoditi mrežu Kozića.

Nastavak susreta nije donio pretjerano lijepu igru. Željezničar je mirnom igrom održavao vodstvo, a vrijedi izdvojiti pokušaj Svrake iz 69. minute, ali je lopta otišla pored gola. Do kraja susreta Kozara je uspjela doći do počasnog gola, ali više nisu mogli, te su Plavi sasvim zasluženo došli do nova tri boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti