Željo rutinski protiv niželigaša Troglava u Livnu

Dva gola Dacića i jedan Jelovića

Željo rutinski protiv niželigaša Troglava u Livnu

E. Škorić, foto: S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara danas su u Livnu u prijateljskoj utakmici savladali domaći Troglav s 3:1.

U ovom meču je menadžer Plavih Amar Osim odlučio šansu dati igračima koji su tek stigli, na probi su ili su generalno imali manju minutažu tokom prošle sezone. Sve u svemu, može da bude zadovoljan viđenim, pošto je rezervni sastav slavio sigurnu pobjedu.

Rezultat je, kao i uvijek, bio u drugom planu, ali njegovi izabranici uspjeli su da iskoriste tri od brojnih šansi i da ostvare trijumf.

Već na startu meča se istakao Amar Mehić, mladi igrač koji je stigao iz Zvijezde Gradačac i koji je potpisao petogodišnji ugovor. Mehić je sjajno proigrao Dacića, koji je bio precizan za 1:0.

Do kraja prvog dijela se rezultat nije mijenjao, a u 52. minuti Dacić glavom postiže drugi pogodak za 2:0.

Željo je imao još prilika do kraja. Imao je mladi Faris Zubanović dobru priliku u 80. minuti, kada je glavom tukao nakon ubačaja s lijeve strane, ali istakao se ponovo golman Troglava.

Ubrzo nakon toga dobar napad Troglava, koji dolazi do utješnog gola preko Kreze.

Do kraja meča još jedan pogodak za Željezničar, a strijelac je bio Jelović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Nasli neke levate pa se izivljavaju cekate dok dodje Velez
0 0
Dzebra2019
Nemoguce je da bude 0-8??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi