Željo u dugu skoro tri miliona KM
Bakir Dautbašić, novi predsjednik Skupštine FK Željezničar

Potvrđeno na sinoćnjoj Skupštini kluba

Željo u dugu skoro tri miliona KM

Na sinoćnjoj Skupštini FK Željezničar istaknuto je kako je klub sa Grbavice u dugu od skoro tri miliona maraka, ali da je dug napravljen prije mandata sadašnjeg Predsjedništva, predvođenog predsjednikom Farukom Telibećirovićem.  

“Ne želimo da niko nikoga optužuje, ali karikirat ću situaciju koja izgleda kao da je neko napravio ogroman dernek, i otišao ne plativši ceh, ostavivši nekom drugom da sve to plati. I onda još neko kaže tom što je ostao da plati "E, kakvi su derneci znali biti prije tebe". Svima poručujem da će Faruk Telibećirović odstupiti odmah kada neko ustane i kaže da ima rješenje i da će bolje raditi nego ja“, rekao je Telibećirović sinoć na Skupštini kluba, a prenosi danas Avaz.

Bakir Dautbašić, sekretar ministarstva sigurnosti BiH izabran je za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar, nakon što je na sinoć održanoj sjednici Almir Džuvo odstupio s ove dužnosti.
Predsjedništvo je predložilo Skupštini da dozvoli proširenje aktuelnog sastava Predsjedništva provjerenim navijačima i uspješnim poslovnim ljudima, te formiranje Komisije za rješenje finansijske dubioze kluba.

Na inicijativu Izeta Jelića, nekadašnjeg prvog čovjeka Skupštine, pokrenuta je inicijativa da klub postane dioničarsko društvo i emitira dionice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.