Željo u januaru dovodi četiri pojačanja
Prvi put nakon ko zna kojeg prijelaznog roka, u Željezničaru neće biti "stotinjak" odlazaka i "dvjestotinjak" dolazaka

Nema potrebe za gomilanjem

Željo u januaru dovodi četiri pojačanja · Saznajemo

Nakon što je u posljednje tri godine dovedeno 55 igrača što nije rezultiralo ničim osim gubicima zbog prijevremene isplate onih koji su otpušteni prije no što su došli, jesenji prvak i polufinalista Kupa BiH ove zime neće se voditi doskorašnjom praksom gomilanja.

Razlozi su posve jasni: Osim što Željo konačno ima dobar igrački kadar, koji je dočekao da bude iole uigran, dosadašnji običaji pokazali su se kao potpuni promašaji u transfer politici.

Iz istog razloga, da se ne bi ponavljale greške iz prošlosti, na mjesto sportskog direkora postavljen je Saša Papac, a navodno u dosluhu sa čovjekom koji najviše odgovara za tim i njegove rezultate, Admirom Adžemom, donesena je odluka da Željo u januarskom prelaznom roku dovede četiri igrača. Ni manje ni više.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje radi se o golmanu i tri provjerena fudbalera koja bi u startu pojačala konkurenciju i osnažila već postojeći igrački kadar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istovremeno, ugovori ove zime ističu Siniši Stevanoviću, Jadranku Bogičeviću, Dženanu Zajmoviću i Srđanu Staniću sa kojima klub želi produžiti ugovore. Navodno su sa trojicom igrača obavljeni razgovori, ali konkretnih informacija o nastavku saradnje još nema.

Prethodono su u vezu sa Željezničarom dovođeni veznjak Slobode Amer Ordagić i stoper Krupe Aleksandar Vukotić, koji su odranije želja kluba, no ostaje da vidimo da li će njih dvojica biti među provjerenima ili će se posegnuti za rješenjima poput odličnog Voje Ubiparipa koji su "prekucali" našu ligu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi