Željo u Modriči bez Mulalića
Mulalić je protiv Veleža dobio treći žuti karton

Plavi na Grbavici upisali prvi proljetni trijumf

Željo u Modriči bez Mulalića

Sarajevski Željezničar u subotu je savladao Velež (1:0), upisao prvi proljetni trijumf, ali je trener Demir Hotić ostao bez kapitena Edisa Mulalića, koji je dobio treći žuti karton i neće biti u kombinacijama za susret 18. kola koji će premijerligaš sa Grbavice naredne subote odigrati protiv Modriča Maxime u gradu motornih ulja.


Osim izostanka Mulalića, upitan je i nastup Edina Cocalića, koji je u susretu sa Veležom zadobio povredu, zbog koje je prije vremena morao napustiti teren. U stručnom štabu plavih nadaju se da će Disciplinska komisija NS/FS BiH „pomilovati“ Damira Memiševića, te da će ovaj univerzalac biti suspendovan na jednu utakmicu nakon crvenog kartona u Tuzli. U tom slučaju bio bi na raspolaganju stručnom štabu za meč sa Modriča Maximom.

U susretu sa Veležom, Željina igra je bila znatno bolja u odnosu na prvo proljetno gostovanje u Tuzli. Vezni red, predvođen Samirom Bekrićem i Predragom Šimićem odlično je obavio svoj posao, ali je nedostajala realizacija.

„Zamjerim pojedinim igračima koji su atraktivnim potezima pokušavali postići golove. U ovom trenutku to nije poželjno. Nismo prvi i nemamo 15 bodova prednosti u odnosu na pratioce da bi smo se mogli „zezati“. Potrebnu su nam pobjede i bodovi, zbog sampouzdanja“, kritički se Hotić ostvrnuo na izdanje pojedinaca, ali niej želio govoriti o njihovim imenima.  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.