Željo u Premijer ligi ne pamti ovakav negativan niz

Prvi put tri vezana poraza

Željo u Premijer ligi ne pamti ovakav negativan niz

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine najtrofejniji bosanskohercegovački klub Željezničar na Grbavici je pretrpio poraz u duelu sa Zrinjskim (1:0), te je tako ostao u donjem dijelu tabele.

Nakon Slobode i Viteza skalp Željezničari skinuo je i Zrinjski, koji je pametnom igrom čekao svoju šansu i na kraju je istu dočekao.

Tako su Plavi uvezali treći uzastopni poraz što se otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igraju klubovi s prostora cijele države, odnosno od sezone 2002/2003 nikada nije desilo.

Čak i u sezonama kada su Plavi bili bliže dnu nego vrhu tabele nikada nisu uvezali tri poraza s tim da su znali imati i duži niz bez pobjede, no barem su u tri uzastopna susreta znali osvojili jedan bod.

Navijači su okrenuli prst dole slovenačkom stručnjaku Milošu Kostiću, što je i sasvim očekivano, no istina je da je za novonastalu situaciju on najmenje kriv.

Kostića je neko doveo. Igrače slovenačkom stručnjaku je neko doveo. Ko? Višestruki bosanskohercegovački prvak nema sportskog direktora, igrače i trenere biraju ljudi koji nikada nisu igrali fudbal i radili u fudbalu. Ako je vjerovati službenoj stranici kluba predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović i jedan od čelnika kluba Dejan Nikolić su po ustaljenoj proceduri dogovarali transfere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će, za može se reći rezultatski krah snositi odgovornost ili će pak navijačko nezadovoljstvo pokušati ublažiti "tjeranjem" slovenačkog stručnjaka pokazat će vrijeme. 



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi