Željo vodio 2:0, ali se morao zadovoljiti remijem protiv Škendije

Prijateljski susret u Antaliji

Željo vodio 2:0, ali se morao zadovoljiti remijem protiv Škendije

Fudbaleri Željezničara i Škendije odigrali su neriješeno (2:2) u prijateljskom susretu u Antaliji. 

Željezničar je bolje otvorio ovaj susret i u uvodnim minutama je dominirao. Prva prava šansa desila se u 14. minuti kada je nakon zaista lijepe akcije Asim Zec proigrao Sulejmana Krpića koji pogađa za vodstvo Plavih sa Grbavice.

Škendija se malo probudila nakon tog pogotka pa je uspostavila terensku inicjativu i prijetila iz kornera, ali nije bilo većih opasnosti po Vedrana Kjosevskog. Imali su Makedonci vrlo dobru šansu u 36. minuti kada je pokušao Emini, ali lopta je otišla pored gola.

Samo tri minute kasnije uslijedila je kazna jer je Asim Zec vrlo lijepim pogotkom donio Želji dva gola prednosti. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Na samom početku nastavka meča Škendija je dobila penal, a siguran sa bijele tačke je bio Emini za smanjenje prednosti Želje.

Nekoliko minuta kasnije, tačnije u 54. minuti Asim Zec je imao stopostotnu priliku za Želju, ali je slabo šutirao. U 66. minuti Škendija je dobila još jedan penal, ali ovog puta nepostojeći. Lopta je pogodila u rame Šabanadžovića, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Ponovo je siguran bio Emini za izjednačenje.

Do kraja meča Škendija je imala još jednu sjajnu priliku iz slobodnjaka, ali Kjosevski je bio siguran. U samom finišu Željo je imao terensku inicjativu, ali nije stvarao šanse.

Prijateljski meč:

Željezničar - Škendija 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi