Zeman traži reforme u italijanskom fudbalu

Zeman traži reforme u italijanskom fudbalu

Midhat Šljivak

Trener Rome Zdenek Zeman, smatra kako italijanski fudbal treba određene reforme nakon velikih skandala oko namještanja utakmica prethodnih godina.

Zeman je protekle sedmice prema navodima medija u Italiji verbalno napao predsjednika Fudbalskog saveza Italije Giancarla Abatea, kojeg je nazvao neprijateljem fudbala. Ovaj stručnjak je također kritikovao i trenera Juventusa Antonia Contea zbog njegove uloge u namještanju utakmica.

Ipak, Zeman je porekao da je napao Abatea, te je istakao kako je kritika bila upućena cijelom fudbalskom sistemu u zemlji.

"Ova izjava nije bila upućena predsjedniku, vće kompletnom sistemu koji radi u italijanskom fudbalu, a koji j eprethodnih godina propustio veliku priliku da napravi određene reforme u italijanskom fudbalu, kako bi se očistilo ljaga sa italijanskog fudbala" , rekao je Zeman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.