Zenga tvrdi: Miccoli zaslužuje poziv Lippija

Trener Palerma uvjeren

Zenga tvrdi: Miccoli zaslužuje poziv Lippija

Edmir Škorić

Trener Palerma Walter Zenga uvjeren je da zvijezda njegov kluba, omaleni Fabrizio Miccoli, zaslužuje poziv u italijansku nacionalnu vrstu.

Bivši napadač Juventusa ove sezone je postigao dva u Seriji A. Trener Palerma Walter Zenga vjeruje da svojim radom brzonogi krilni napadač zaslužuje mjesto u reprezentaciji Italije.

"Miccoli zaslužuje biti dio nacionalnog tima", kazao je Zenga na press konferenciji.

"Ako on intezivno radi u svojoj karijeri, pokazuje svoje kvalitete u svakoj utakmici, onda ga trener Marcello Lippi ne može ga izostaviti."

Potom se Zenga osvrnuo na narednu utakmicu Palerma, sutrašnji dvoboj s Lazijom.

"Moramo sutra biti najbolji. Lazio sebi neće dozvoliti i treći poraz kod kuće, ali nogomet može biti čudo", zaključio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.