Zenga: Zaslužili smo tu pobjedu

Trener Palerma

Zenga: Zaslužili smo tu pobjedu

Edmir Škorić

Edinson Cavani i Fabio Simplicio bili su strijelci u drugoj pobjedi Palerma ove sezone. Pao je veliki Juventus, pa je to još veći razlog za ponos oduševljenog trenera Waltera Zenge.

Na stadionu Renzo Barbera u Siciliji sinoć je igran posljednji susret 8. kola italijanske Serije A. Golovima Cavanija i Simplicija u prvom dijelu Palermo je došao do pobjede nad Juventusom.

"Odlučili smo ove sedmice promijeniti naš način igre i čestitam svojim momcima zbog igre sa dosta borbenosti i odlučnosti večeras. Momci su zaslužili ovu pobjedu i to je veliki osjećaj zadovoljstva za sve ono što su napravili", kazao je Walter Zenga poslije sinoćnjeg ogleda.

"Počeli smo u formaciji 3-4-1-2, u nadi da zaustavimo našeg protivnika. Cavani i Simplicio postigli su golove u prvom dijelu, i to je bilo jako ugodno. Sretni smo što smo konačno pobijedili, jer smo zaslužili to. Poritv Barija i Rome, na primjer, bili smo bolja momčad, ali onda su naše greške iskorištene", dodao je trener Rossanera, te završio.

"Sada se nadam da će nas ova pobjeda odvesti dalje i omogućiti nam jedan novi početak naše sezone."

U Italiji slijedi pauza od 14 dana zbog reprezentativnih nastupa, a narednu utakmicu Palermo igra protiv Livorna na gostovanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti